تکرار اعدام در ایران

اعدام یکی دیگراز تظاهرکننده در سطح بین المللی به شدت محکوم شد
در ۲۳ ژانویه، یک جوان دیگر به دلیل شرکت در تظاهرات ۲۰۲۲ برای آزادی و حقوق بشر در ایران اعدام شد. این اعدام در سطح بین المللی از جمله توسط کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل و اتحادیه اروپا به شدت محکوم شد.
رژیم تهران به طور فزاینده ای از اعدام برای ارعاب جنبش اعتراضی در ایران استفاده می کند. آخرین قربانی اعدام، محمد قبادلو ۲۳ ساله، پس از دو محاکمه ناعادلانه در دسامبر ۲۰۲۲ در ارتباط با اعتراضات ضد دیکتاتوری به اعدام محکوم شد. در این محاکمات از «اعترافات» استفاده شده از طریق شکنجه استفاده شد. محمد قبادلو از بیماری روانی رنج می برد و با محرومیت از دارو برای بیماری خود بیشتر شکنجه می شد. بر اساس قوانین بین المللی و استانداردهای بین المللی حقوق بشر، مجازات اعدام برای افراد مبتلا به بیماری های روانی قابل اعمال نیست.
کارشناسان سازمان ملل از رژیم ایران میخواهند به قوانین بینالمللی احترام بگذارد و از اعدامهای وحشتناک معترضان جلوگیری کند.
در ژنو، چند تن از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل اعدام محمد قبادلو را به شدت محکوم کردند و از رژیم تهران خواستند به تعهدات خود بر اساس معاهدات بین المللی حقوق بشر عمل کند. جواد رحمان، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، و موریس تیدبال بینز، گزارشگر ویژه اعدام های فراقضایی، قاطع یا خودسرانه از جمله این کارشناسان هستند.
کارشناسان گفتند که از محاکمه های ناعادلانه در مورد محمد قبادلو و سایر موارد که قوانین بین المللی دادرسی را نقض می کند، نگران شده اند. افراد اعدام شده در زمان بازداشت و محاکمه از دسترسی به وکیل محروم بودند.
حداقل چهار نفر در ایران در ارتباط با اعتراضات سراسری در معرض خطر قریب الوقوع اعدام هستند، از جمله زندانیان عباس کورکوری و غلامرضا رسایی، در حالی که حداقل ۱۵ نفر دیگر با مجازات اعدام روبرو هستند.
کارشناسان گفتند: «از افزایش بیسابقه اعدامها در ایران ناامید شدهایم و متذکر میشویم که حداقل ۸۳۴ نفر در سال ۲۰۲۳ اعدام شدند، از جمله ۸ نفر مرتبط با اعتراضات سراسری». ما از دولت ایران میخواهیم که این موج شنیع اعدامها را متوقف کند.»
اتحادیه اروپا اعدام در ایران را به شدت محکوم می کند
اطلاعات بیشترعفو بینالملل خواستار این است که بیاعتنایی مداوم مقامات ایرانی به حق زندگی باید عواقبی داشته باشد:
عفو بینالملل از رهبری ایران میخواهد که مجازات اعدام را لغو کند و به محاکمههای ساختگی پایان دهد. سازمان حقوق بشر خطاب به دولت فدرال خواستار عواقب جدی دیپلماتیک علیه ایران است. موج اعدام ها در ایران باید پیامدهای دیپلماتیک قابل توجهی داشته باشد. جامعه بین المللی و دولت فدرال باید برای اطمینان از لغو مجازات اعدام در ایران و پایان دادن به محاکمات ساختگی تلاش بیشتری انجام دهند. باید از قدرت صلاحیت قضایی جهانی برای پاسخگویی به مسئولین استفاده کند.»
شنبه 4 فروردين 2583

محمد قبادلو

محمد قبادلو

محمد قبادلو

در نهایت محمد قبادلو با وجود اعتراضات گسترده و اینکه پیشتر حکم توسط شعبه اول دیوان عالی کشور نقض شده بود، با درخواست اولیای دم مقتول به اتهام قتل عمد در بامداد سهشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ در زندان قزلحصار، اعدام شد. اعدام او و فرهاد سلیمی منجر به موجی از خشم در شبکههای اجتماعی شد. ناظران این اعدامها را انتقام نظام جمهوری اسلامی از مردم ایران به دلیل شکستهایش از اسرائیل در در منطقه توصیف کردند.

دینی که بر اساس ضد حقوق انسان پایه گذاری شده است را می بایست از نگاه درست تاریخی و نه از دیگاه خرافات و دروغ نگاه کرد.

محمد قبادلو به خاک سپرده شد روحت شاد

مادر محمد قبادلو روز شنبه 3 آذرماه در ویدئویی که در شبکه های اجتماعی منتشر شد، گفت که محمد قبادلو که تنها 22 سال سن دارد از بیماری عصبی رنج می برد و خاطرنشان کرد که دادگاه او را از گرفتن وکیل منع می کند.
اشاره کردم که محمد قبادلو در دادگاه های جمهوری اسلامی بدون حضور وکیل و بدون حضور خانواده محکوم شده است و در اولین جلسه دادگاه این کودکان با این سوال: «آیا چنین است. پس "عدالت اسلامی؟"
آنها با نگرانی از اجرای سریع حکم اعدام، از مردم و جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدام پسرانشان محمد قبادلو کمک خواستند.